Velkommen til Sælen kirke
Vår visjon:
Å tegne himmelen for små og store

Sælen kirke ligger i Fyllingsdalen og tilhører Fana prosti. Sælen menighet ble skilt ut fra Fyllingsdalen menighet 1. januar 1982. I desember 2001 fikk man egen kirke på Varden. Den ble innviet 2. desember 2001. Arkitekten var Nikolai Alfsen i ARKITEKTGRUPPEN lille frøen as. Kirken har kunstnerisk utsmykning utført av Søren Ubisch. Sammen med en fjellknaus danner kirken en portal inn til et skjermet uterom mot syd. Portal var navnet på bidraget til arkitektkonkuransen og er også navnet på menighetsbladet. Kirken er synlig i det kuperte landskapet da den har er høyreist tårn som markerer inngangen til et kirketorg, kirkerom og menighetshus. Uterommene er utført av landskapsarkitekt Svein Erik Bergem.

Foto: Frode Øglænd

Alterveggen har integrert kunstnerisk utsmykning  med prisma og glassert blåfarget kopstein utført av Søren Ubisch.

Glassduen over døpefonten i stein.

Galleriet henger samen med orgelgalleriet på vestveggen. Orgelet (2002) er fra Glatter-Götz Orgelbau i Tyskland. "Orgelet klinger meget godt i et av de akustisk virkelig vellykkede moderne kirkebygg vi har her i landet." Sitat Griegakademiet

Kirketorget

I høstprakt